Skip to Content

Ταξιδεύοντας από την Αθήνα στο Μπιζάνι

Χατζούδη - Τούντα, Ελένη
Εκδόσεις Εταιρεία Ηπειρωτικών Μελετών
ISBN: 978-960-98976-9-3
Σελίδες: 347
Έτος Έκδοσης: 2013
Τιμή: 22.50 €
Περιγραφή

"Θα 'πρεπε κάποτε να συγκεντρωθούν σ' έναν τόμο (ή σε σειρά τόμων) όλες αυτές οι ανταποκρίσεις (και οι αναμνήσεις) από το Μέτωπο της Ηπείρου - τουλάχιστον οι αξιολογότερες. Είναι ιστορικές μαρτυρίες και λογοτεχνικές σελίδες ανεπανάληπτες".
Αύτη την ιδέα του αλησμόνητου Λ. Βρανούση, ενός εκ των πρωτεργατών της Εταιρείας Ηπειρωτικών Μελετών, να συγκεντρωθούν σ' ένα τόμο οι δημοσιογραφικές ανταποκρίσεις, τα καθαρώς λογοτεχνικά κείμενα και οι αναμνήσεις-ιστορικές μαρτυρίες Ελλήνων και ξένων από το Ηπειρωτικό μέτωπο του 1912-13, υλοποιήθηκε, κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο, από την κ. Ελένη Χατζούδη - Τούντα. Η πολύχρονη, επίπονη και επίμονη ερευνά της βλέπει τώρα το φώς της δημοσιότητος, με την ευκαιρία του εορτασμού της εκατοστής επετείου από της απελευθερώσεως των Ιωαννίνων. Τη συγχαίρουμε και την ευχαριστούμε θερμώς.
Τα δημοσιευόμενα κείμενα, έτσι ανθολογημένα και ταξιθετημένα, παρακολουθούν και καταγράφουν τις πολεμικές επιχειρήσεις και τη ζωή τού μετώπου από των προμηνυμάτων και της ενάρξεως τού πολέμου (Οκτώβριος 1912) μέχρι της κορυφώσεώς του, της απελευθερώσεως των Ιωαννίνων, και τού πανελληνίου, και όπου γης Έλλην και Φιλέλλην, πανηγυρισμού.
Τα κείμενα, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, είναι κείμενα ζέουσας ύλης, πού οι συγγραφείς τους, διακεκριμένοι δημοσιογράφοι και δόκιμοι λογοτέχνες, (Ν. Χ. Λάσκαρης, οι φιλέλληνες Jean Laine και T. Palmer Newbould, Γ. Βεντήρης, Σπύρος Μελάς, Παύλος Νιρβάνας, Στάμ Στάμ, Νίκος Καρβούνης, Ζαχ. Παπαντωνίου, Άριστος Καμπάνης, Κώστας Ούράνης κ.ά), αλλά και απλοί στρατιώτες, εναλλάσσουν τη λόγχη με τη γραφίδα και, μ' όλο τον κίνδυνο πού ενέχει η εναλλαγή αυτή, καθώς ενεργούν υπό το κράτος έντονου συγκινήσεως, αφήνουν εντούτοις ανέγγιχτο τον πυρήνα της αληθείας των γεγονότων πού ζουν και περιγράφουν.
Μέσα από τα κείμενα, ιδιαιτέρως των απλών πολεμιστών, πού στον έρωτα για την πατρίδα, όπως γράφτηκε, χώρεσαν όλους τούς μικρούς έρωτες, τα όνειρα, τις φιλοδοξίες, τους πόθους και τις θυσίες τους, όλη τους τη ζωή, προβάλλουν ανθρώπινες στιγμές, πού συγκινούν και λυγίζουν κάθε ψυχή.

Έκδοση σε 500 αντίτυπα.

Λεπτομέρειες:
Κατάσταση: Σκληρόδετο λεύκωμα, Βιομηχανική βιβλιοδεσία, Δεύτερο χέρι, Πολύ καλή κατάσταση
Τόπος έκδοσης: Ιωάννινα
Γλώσσα: ελληνικά
Τιμή: 22.50 € (συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ)

Alternative flash content

You need to upgrade your Flash Player

Get Adobe Flash player

Newsletter

Θέλετε να σας ενημερώνουμε για τις προσφορές μας και να σας στέλνουμε μέσω email τον κατάλογο μας; Γραφθείτε στο newsletter!
Όροι και Προϋποθέσεις

«Ιστορίες βιβλίων» από τις Eκδόσεις Καστανιώτη

istoriesbiblion

24 βιβλιοφιλικές ιστορίες

ΕΤ1 - Ενημέρωση

et1 2015

Ο Νικόλας Περδικάρης επισκέπτεται το Παλαιοβιβλιοπωλείο

 

ET1 - Greenteam

Green Team - ET1
δείτε το κομμάτι της εκπομπής που αναφέρεται στο βιβλιοπωλείο μας
Σάββατο
16
Οκτωβρίου
2021
Ανατ.: 06.37
Δύση: 17.43
Σελήνη
9 ημερών
Παγκόσμια Ημέρα της Διατροφής και Τροφίμων
Σήμερα Γιορτάζουν
Δεν υπάρχει σήμερα κάποια γνωστή γιορτή
Σαν σήμερα...

16 Οκτωβρίου 1854

Γέννηση του ιρλανδού συγγραφέα Όσκαρ Ουάϊλντ.

δείτε και άλλες ημερομηνίες...

Το καλάθι σας


Το καλάθι σας είναι άδειο
  • Διαφήμιση