Skip to Content

Τα Νόμπελ Ιατρικής - Φυσιολογίας

Στην υπηρεσία της ανθρωπότητας
Ηλιάδης, Βαγγέλης
Εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα
ISBN: 960-393-242-6
Σελίδες: 589
Έτος Έκδοσης: 11/2000
Τιμή: 19.50 €
Περιγραφή
«[...]: το κεφάλαιο που έχει επενδυθεί σε ασφαλή χρεόγραφα από τους εκτελεστές της διαθήκης μου θα αποτελέσει ένα αποθεματικό κεφάλαιο, ο τόκος του οποίου θα διανέμεται ετησίως με τη μορφή βραβείων σε εκείνους, οι οποίοι, κατά τη διάρκεια του προηγούμενου έτους, θα έχουν αποφέρει τα μεγαλύτερα οφέλη στην ανθρωπότητα. Ο αναφερθείς τόκος θα διαιρείται σε πέντε ίσα μέρη, τα οποία θα καταμερίζονται ως ακολούθως: [...] ένα μέρος στο άτομο που θα έχει κάνει την πλέον σημαντική ανακάλυψη στα πλαίσια του γνωστικού πεδίου της φυσιολογίας ή της ιατρικής.[...]»

Από τη διαθήκη του Αλφρεντ Νόμπελ

Συνηθίζεται στον απολογισμό της πορείας της ανθρωπότητας, από γενέσεώς της, η ματιά του ερευνητή να εστιάζει στις φυσικές καταστροφές, στις μεγάλες μάχες, στους παγκόσμιους πολέμους. Η αλήθεια, όμως, είναι πως απ την αρχή της ύπαρξης του ανθρώπου, ένας είναι ο μεγαλύτερος και άνισος εχθρός του, οι ασθένειες. Κάθε προσφορά στην επιστημονική γνώση, κάθε ιατρική ανακάλυψη, κάθε άλμα του ανθρώπου προς την αλήθεια ξεκινάει από λίγα μικρά βήματα. Βήματα που προσπαθούν να κατανοήσουν και να αναστρέψουν την άνιση αυτή μάχη. Στην επιβράβευση αυτών των ανακαλύψεων συμβάλλει και ο Σουηδός χημικός Άλφρεντ Νόμπελ, ο οποίος με τη διαθήκη του δημιουργεί ένα παγκόσμια αποδεκτό κατεστημένο, ξεχωρίζει και προωθεί κάθε νέα συμβολή στην ανθρώπινη γνώση.
Ο Βαγγέλης Ηλιάδης - βιολόγος- συγκέντρωσε όλους τους βραβευθέντες με Νόμπελ ιατρικής και φυσιολογίας και τους παρουσιάζει σε ένα εξαιρετικό, πραγματικά, βιβλίο. Το έργο του καθενός από τους βραβευθέντες κατέχει και μία ξεχωριστή ενότητα, με χρονολογική σειρά, στο βιβλίο αυτό. Ο συγγραφέας επικεντρώνει την προσέγγισή του στις συνθήκες ζωής του καθενός και στο αντικείμενο της βράβευσής του. Για την αναλυτικότερη εξάλλου μελέτη, ο αναγνώστης έχει στα χέρια του το βιογραφικό σημείωμα του Νομπελίστα, τις εκδόσεις- συγγράμματα που συνήθως αφορούν προσωπικές του συγγραφές και στο τέλος του βιβλίου τα πανεπιστημιακά ιδρύματα που φιλοξένησαν τον καθένα και τη σχετική βιβλιογραφία.
Λεπτομέρειες:
Κατάσταση: Δεύτερο χέρι, Πολύ καλή κατάσταση
Επιμελητής: Μαρία Αποστολοπούλου
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Γλώσσα: ελληνικά
Τιμή: 19.50 € (συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ)

Alternative flash content

You need to upgrade your Flash Player

Get Adobe Flash player

Newsletter

Θέλετε να σας ενημερώνουμε για τις προσφορές μας και να σας στέλνουμε μέσω email τον κατάλογο μας; Γραφθείτε στο newsletter!
Όροι και Προϋποθέσεις

«Ιστορίες βιβλίων» από τις Eκδόσεις Καστανιώτη

istoriesbiblion

24 βιβλιοφιλικές ιστορίες

ΕΤ1 - Ενημέρωση

et1 2015

Ο Νικόλας Περδικάρης επισκέπτεται το Παλαιοβιβλιοπωλείο

 

ET1 - Greenteam

Green Team - ET1
δείτε το κομμάτι της εκπομπής που αναφέρεται στο βιβλιοπωλείο μας
Κυριακή
18
Απριλίου
2021
Ανατ.: 05.52
Δύση: 18.58
Σελήνη
6 ημερών
Παγκόσμια Ημέρα Μνημείων
Σήμερα Γιορτάζουν
Κυριακή Ε' Νηστειών, Μαρίας Αιγυπτίας
Σαν σήμερα...

18 Απριλίου 1954

Ο Γκαμάλ Ά. Νάσερ καταλαμβάνει την εξουσία στην Αίγυπτο.

δείτε και άλλες ημερομηνίες...

Το καλάθι σας


Το καλάθι σας είναι άδειο
  • Διαφήμιση