Skip to Content

Μακεδονία

4000 χρόνια Ελληνικής Ιστορίας και Πολιτισμού
Συλλογικό
Εκδόσεις Εκδοτική Αθηνών
Σελίδες: 576
Έτος Έκδοσης: 1992
Τιμή: 30.00 €
Περιγραφή
Η «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, 4.000 χρόνια ελληνικής ιστορίας και πολιτισμού», αποτελεί τον πρώτο τόμο της νέας σειράς «Ιστορικοί Ελληνικοί Χώροι», που θα περιλάβει άλλους πέντε τόμους αφιερωμένους στην 'Ήπειρο, τη Θράκη, τη Μικρά Ασία, την Κύπρο και το Αιγαίο. Η νέα αυτή σειρά αποτελεί πρωτότυπο έργο στη διεθνή βιβλιογραφία. Παρουσιάζει την ιστορική συνέχεια του Ελληνισμού, ο οποίος έζησε, έδρασε και επιβίωσε με συνείδηση της καταγωγής και της εθνικής του φυσιογνωμίας. Επιλέγησαν έξι μεγάλες περιοχές, γιατί καθεμιά απ' αυτές κατέχει ιδιάζουσα θέση μέσα στην ιστορία του Ελληνισμού, πάντα με απόλυτη συνοχή του ελληνικού στοιχείου, πού δικαίωσε την προγονική του μακραίωνη παράδοση.
Στην αρχή του κάθε τόμου περιγράφεται το γεωγραφικό πλαίσιο της περιοχής. Έπειτα από έκθεση των προϊστορικών δεδομένων ακολουθούν τρείς μεγάλες ενότητες, αφιερωμένες στην αρχαιότητα, τη βυζαντινή εποχή και τούς νεώτερους χρόνους. Τα έργα αυτά παρουσιάζουν δύο πρωτοτυπίες: από το ένα μέρος, καλύπτουν για πρώτη φορά στη διεθνή βιβλιογραφία την ιστορία της συγκεκριμένης περιοχής, από τούς πανάρχαιους χρόνους ως σήμερα• από το άλλο μέρος, εκθέτουν, όχι μόνο τα ιστορικά γεγονότα, αλλά και τους θεσμούς, τον κοινωνικό, οίκο νομικό και πνευματικό βίο και γενικά τον πολιτισμό σε όλες τις επιμέρους εποχές. Κάθε τόμος ολοκληρώνεται με ένα πανόραμα της σύγχρονης καταστάσεως της ιστορικής περιοχής. Τα κείμενα της νέας σειράς πλαισιώνονται με μεγάλο αριθμό εικόνων, τόπων και μνημείων, καθώς και με πρωτότυπους χάρτες και σχεδιαγράμματα.
Ο τόμος «Μακεδονία» αποκαλύπτει στα μάτια του αναγνώστη έναν ιστορικό χώρο με
αναμφισβήτητη ελληνικότητα, που επιβεβαιώνεται από τα πρόσφατα γνωστά ευρήματα στην Πέλλα, στο Δίο, στη Σίνδο, στην Αμφίπολη και προπάντων στη Βεργίνα. Αποκαλύπτει επίσης ότι το χριστιανικό Βυζάντιο διαμόρφωσε τη δική του ξεχωριστή παρουσία στη Μακεδονία μέσα από την τέχνη και την πνευματική ιστορία της, με κορυφαία έκφραση τη μοναστική πολιτεία του Αγίου Όρους. Ιστορεί τέλος την πορεία του μακεδονικού Ελληνισμού στους πέντε αιώνες της Τουρκοκρατίας και τις προσπάθειές του για εθνική απελευθέρωση, στα πλαίσια ενός ενιαίου, ανεξάρτητου ελληνικού κράτους.
Για τη συγγραφή του τόμου συνεργάστηκε επιτελείο από κορυφαίους Έλληνες και ξένους επιστήμονες, ειδικούς στη μελέτη της ιστορίας και του πολιτισμού του μακεδονικού χώρου.
Έτσι πιστεύουμε ότι η «Μακεδονία» αποκτά διεθνή εγκυρότητα στην παγκόσμια βιβλιογραφία…

Σε μια υπερπολυτελή έγχρωμη έκδοση με 576 σελίδες και πάνω από 350 έγχρωμες φωτογραφίες, χάρτες και σχεδιαγράμματα, οι καθηγητές Μανόλης Ανδρόνικος, Ελένη Γλύκατζη-Ahrweiler, Μιχαήλ Σακελλαρίου και είκοσι τρεις άλλοι καθηγητές και ειδικοί επιστήμονες παρουσιάζουν, ενημερωμένη με τα τελευταία πορίσματα της επιστήμης και της αρχαιολογικής έρευνας, την πρώτη πλήρη ιστορία της Μακεδονίας από τους προϊστορικούς χρόνους ώς σήμερα.

Λεπτομέρειες:
Κατάσταση: Σκληρόδετος τόμος, Δεύτερο χέρι, Πολύ καλή κατάσταση, φέρει κουβερτόυρα
Επιμελητής: Σακελλαρίου, Μ. Β.
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Γλώσσα: ελληνικά
Ονομασία σειράς: Ιστορικοί Ελληνικοί Χώροι
Τιμή: 30.00 € (συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ)

Alternative flash content

You need to upgrade your Flash Player

Get Adobe Flash player

Newsletter

Θέλετε να σας ενημερώνουμε για τις προσφορές μας και να σας στέλνουμε μέσω email τον κατάλογο μας; Γραφθείτε στο newsletter!
Όροι και Προϋποθέσεις

«Ιστορίες βιβλίων» από τις Eκδόσεις Καστανιώτη

istoriesbiblion

24 βιβλιοφιλικές ιστορίες

ΕΤ1 - Ενημέρωση

et1 2015

Ο Νικόλας Περδικάρης επισκέπτεται το Παλαιοβιβλιοπωλείο

 

ET1 - Greenteam

Green Team - ET1
δείτε το κομμάτι της εκπομπής που αναφέρεται στο βιβλιοπωλείο μας
Πέμπτη
3
Δεκεμβρίου
2020
Ανατ.: 07.28
Δύση: 17.00
Σελήνη
18 ημερών
Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες
Σήμερα Γιορτάζουν
Δεν υπάρχει σήμερα κάποια γνωστή γιορτή
Σαν σήμερα...

3 Δεκεμβρίου 1944

Διαδήλωση του Εθνικού Απελευθερωτικού Μετώπου στην Αθήνα καταλήγει σε αιματηρά επεισόδια. Ξεκινούν τα «Δεκεμβριανά», που θα έχουν διάρκεια 33 μέρες.

δείτε και άλλες ημερομηνίες...

Το καλάθι σας


Το καλάθι σας είναι άδειο

  • Διαφήμιση