Skip to Content

Φάκελλος Μπ... Όπως Μπαρμπούζ

Οι παρακρατικές οργανώσεις και η αλήθεια για την εξουσία των παρασκηνίων
Chairoff, Patrice
Εκδόσεις Δίδυμοι
Σελίδες: 418
Έτος Έκδοσης: 12/1975
Τιμή: 12.50 €
Περιγραφή
Υπουργοί, Βουλευτές, ανώτεροι αστυνομικοί, δικαστές, δικηγόροι, βιομήχανοι, έμποροι, τραπεζίτες, κ.λ.π., είναι άβουλα όργανα των μπαρμπούζ.
Εκβιασμοί, κάθε είδους: όπως η οργάνωση από τον Έλληνα Τάκη Πετρόπουλο, ερωτικών συναντήσεων με δίκτυο κώλ- γκέρλς, που συμμετέχουν προσωπικότητες της αριστοκρατίας και τού πλούτου. Οι «συναντήσεις» κινηματογραφούνται κρυφά για να εκβιασθούν αργότερα τα θύματα, καταβάλλοντας μεγάλα ποσά στους μπαρμπούζ.
Όπλα: τεράστιες ποσότητες κάθε είδους όπλων διακινούνται από χώρα σε χώρα με κάθε μέσον αφού οι μπαρμπούζ έχουν μέχρι και διπλωματικά διαβατήρια και πολλούς προστάτες σε κάθε χώρα. Πουλάνε ακόμη και σε οργανώσεις Απελευθερωτικών Κινημάτων, αλλά πιστοί στην... ιδεολογία τους, φροντίζουν αμέσως να «καρφώσουν» την δουλειά στους αντιπάλους των επαναστατών, ή παρανόμων οργανώσεων, και έτσι ροκανίζουν τα κέρδη τους με ήσυχη «συνείδηση», ότι δεν έβλαψαν τούς συγγενείς τους.
Ναρκωτικά: δεν θάταν υπερβολή αν γράφαμε πως κάθε γραμμάριο ναρκωτικού πού διαβιβάζεται από χέρι σε χέρι, σε κάθε χώρα, ξεκίνησε από το χέρι κάποιου μπαρμπούζ.
Δολοφονίες: κάθε πολιτική δολοφονία ξεκινάει, ίσως και εκτελείται από μπαρμπούζ.
Φράξιες: οι άνδρες διεισδύσεως, ειδικά εκπαιδευμένοι, μεταμφιεσμένοι σε φοιτητές, ή εργάτες, ανάλογα με την περίπτωση, διεισδύουν στις σπουδαστικές οργανώσεις και σε δεδομένη ευκαιρία προβαίνουν σε εκδηλώσεις βίας για να προκαλέσουν το λαϊκό αίσθημα και να δυσφημίσουν τους σκοπούς των σπουδαστών ή εργατών.
Διεθνείς ταξιαρχίες: οι μπαρμπούζ στρατολογούνται για τις ανάγκες κάθε αποικιακής ή φασιστικής κυβερνήσεως, από κάθε μήκος και πλάτος της γης, έναντι πλούσιας αμοιβής, για να καταστέλλουν τα απελευθερωτικά κινήματα.
Τέλος .... θα λέγαμε: «ούκ έστι τέλος» για τούς μπαρμπούζ. Αυτό το βιβλίο με τις 424 σελίδες του μπορεί να διαβαστεί σε μια νύχτα. Δεν γράφτηκε ίσως, προηγουμένως, συναρπαστικότερο αφήγημα.
Αν ο Έλληνας αναγνώστης, διαβάζοντας το βρει μέσα στις σελίδες του ομοιότητες με την δραστηριότητα ορισμένων «κύκλων», «προσώπων», «οργανώσεων», μεθόδων, κ.λ.π. πού να τού θυμίζουν «κάτι», ας είναι βέβαιος ότι... δεν σκέφτηκε λάθος.
Λεπτομέρειες:
Κατάσταση: Δεύτερο χέρι, Πολύ καλή κατάσταση
Μεταφραστής: Σταματοπούλου, Ελ.
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Γλώσσα: ελληνικά
Τιμή: 12.50 € (συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ)

Alternative flash content

You need to upgrade your Flash Player

Get Adobe Flash player

Newsletter

Θέλετε να σας ενημερώνουμε για τις προσφορές μας και να σας στέλνουμε μέσω email τον κατάλογο μας; Γραφθείτε στο newsletter!
Όροι και Προϋποθέσεις

«Ιστορίες βιβλίων» από τις Eκδόσεις Καστανιώτη

istoriesbiblion

24 βιβλιοφιλικές ιστορίες

ΕΤ1 - Ενημέρωση

et1 2015

Ο Νικόλας Περδικάρης επισκέπτεται το Παλαιοβιβλιοπωλείο

 

ET1 - Greenteam

Green Team - ET1
δείτε το κομμάτι της εκπομπής που αναφέρεται στο βιβλιοπωλείο μας
Δευτέρα
6
Ιουλίου
2020
Ανατ.: 05.13
Δύση: 19.45
Πανσέληνος

Σήμερα Γιορτάζουν
Δεν υπάρχει σήμερα κάποια γνωστή γιορτή
Σαν σήμερα...

6 Ιουλίου 1962

Θάνατος του αμερικανού συγγραφέα Ουίλλιαμ Φώκνερ.

 

δείτε και άλλες ημερομηνίες...

Το καλάθι σας


Το καλάθι σας είναι άδειο
  • Διαφήμιση
  • Διαφήμιση