Skip to Content

Ημερολόγιο τέχνης 1945-2017

Η περιπέτεια μιας συλλογής
Φρυσίρας, Βλάσης
Εκδόσεις Μουσείο Φρυσίρα
ISBN: 978-618-82154-4-3
Σελίδες: 340
Έτος Έκδοσης: 2018
Τιμή: 8.50 €
Περιγραφή

"Το Ημερολόγιο Τέχνης του Βλάση Φρυσίρα έχει πολλούς πρωταγωνιστές. Καταρχάς την ίδια τη συλλογή και την περιπέτεια συγκρότησής της. Τους καλλιτέχνες και τα έργα τους. Τους θεατές της. Διάσημους και μη. Το Μουσείο που τη στεγάζει. Το κτίριο με τη βουβή ιστορία του. Που υποδέχεται πάντα ολόφωτο και με την ίδια προσμονή υποψιασμένα και ανυποψίαστα βλέμματα. Κυρίως όμως, τον άνθρωπο πίσω απ' όλα αυτά. Όσα καθόρισαν τον ίδιο και τις επιλογές του. Και εκείνους που τον στήριξαν και τον στηρίζουν στην υλοποίηση του δημιουργικού του πάθους. Πάθος που σε τελική ανάλυση υπερασπίζεται μια ζωγραφική ζωντανή, ανθρωποκεντρική, παραστατική, σκοτεινή και πολύχρωμη, μελαγχολική κι ελπιδοφόρα. Χωρίς να προεξοφλεί το μέλλον της. Αντιμετωπίζοντάς την, όμως, με όρους μέλλοντος. (ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΑΡΑΤΟΣ)

"Γράφοντας αυτό το χρονικό ο Βλάσης Φρυσίρας, δεν αφήνει αμφιβολίες αν υπάρχει ιστορία και αν υπάρχουν δημιουργοί της. Η επιθυμία και η θέληση οδηγούν τις πράξεις των ανθρώπων. Και όταν υπάρχει επιθυμία ισχυρή, ανάλογες είναι και οι πράξεις. Έτσι χαρακτηρίζουμε κάποιον ισχυρό, από τις πράξεις του. Η συλλογή του τόσο σπάνιου ανθρώπου Βλάση Φρυσίρα, τον οποίο χαρακτηρίζει ιδιαιτέρως η θεληματικότητα, είναι το αποτέλεσμα επιθυμίας-πάθους, που τόσο εύχονται να υπάρχει εκεί έξω στον κόσμο οι καλλιτέχνες. Ο ιδεώδης θεατής μαζί με τον ισχυρό άντρα σε ένα πρόσωπο. Όχι ένας αγοραστής αλλά ένα ισχυρό στήριγμα για το όφελος της τέχνης και των καλλιτεχνών, ενάντια στην αγοραία πεποίθηση του ανώφελου της τέχνης. Όπως τον γνώρισα έτσι παραμένει, πατρικός και στέρεος. Με φυσικό τρόπο άνοιξε την ακτίνα δράσης του σε όλη την Ευρώπη και έκανε σώμα ενιαίο τη νέα ελληνική ζωγραφική και τη νέα ζωγραφική των Ευρωπαίων καλλιτεχνών, για πρώτη και μοναδική φορά. Συναντήθηκε με τους πιο ξεχωριστούς και ιδιαίτερους ανθρώπους της ηπείρου κάνοντας μια συλλογή έργων τους. Μεγάλης χειρονομίας άνθρωπος, κατά την ταπεινή μου γνώμη.

Λεπτομέρειες:
Κατάσταση: Δεύτερο χέρι, Πολύ καλή κατάσταση, Φέρει ιδιόχειρη αφιέρωση του συγγραφέα
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Γλώσσα: ελληνικά
Τιμή: 8.50 € (συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ)

Alternative flash content

You need to upgrade your Flash Player

Get Adobe Flash player

Newsletter

Θέλετε να σας ενημερώνουμε για τις προσφορές μας και να σας στέλνουμε μέσω email τον κατάλογο μας; Γραφθείτε στο newsletter!
Όροι και Προϋποθέσεις

«Ιστορίες βιβλίων» από τις Eκδόσεις Καστανιώτη

istoriesbiblion

24 βιβλιοφιλικές ιστορίες

ΕΤ1 - Ενημέρωση

et1 2015

Ο Νικόλας Περδικάρης επισκέπτεται το Παλαιοβιβλιοπωλείο

 

ET1 - Greenteam

Green Team - ET1
δείτε το κομμάτι της εκπομπής που αναφέρεται στο βιβλιοπωλείο μας
Σάββατο
27
Φεβρουαρίου
2021
Ανατ.: 07.06
Δύση: 18.10
Πανσέληνος

Σήμερα Γιορτάζουν
Δεν υπάρχει σήμερα κάποια γνωστή γιορτή
Σαν σήμερα...

27 Φεβρουαρίου 1902

Γέννηση του Τζον Στάινμπεκ, Αμερικανού συγγραφέα.

δείτε και άλλες ημερομηνίες...

Το καλάθι σας


Το καλάθι σας είναι άδειο
  • Διαφήμιση