Skip to Content

Πέρα από το κραχ

Ξεπερνώντας την πρώτη κρίση της παγκοσμιοποίησης
Brown, Gordon
Εκδόσεις Πεδίο
ISBN: 978-960-9405-74-4
Σελίδες: 368
Έτος Έκδοσης: 2010
Τιμή: 10.00 €
Περιγραφή

 

"Το βιβλίο του Gordon Brown είναι συγκλονιστικό. Η λεπτομερειακή αφήγηση των γεγονότων που προηγήθηκαν της κρίσης μεταφέρει στον αναγνώστη τα διλήμματα και την αγωνία των πολιτικοοικονομικών παραγόντων καθώς προσπαθούσαν να διαχειριστούν το μεγαλύτερο οικονομικό δράμα που είδε η ανθρωπότητα τον τελευταίο καιρό... Το βιβλίο αποτυπώνει με εξαιρετικό τρόπο την αντίληψη του συγγραφέα για την ιστορία, τον γρήγορο ρυθμό των αλλαγών στην παγκόσμια οικονομία, την αποτυχία των ελεύθερων αγορών να διαχειριστούν οι ίδιες την κατάσταση. Δείχνει επίσης την ηθική ευαισθησία ενός ανθρώπου ο οποίος, έχοντας υπηρετήσει ως υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης, συνειδητοποίησε ότι τα οικονομικά δεν είναι αυτοσκοπός, αλλά ότι το πραγματικό κριτήριο μιας καλής οικονομίας είναι το πώς επηρεάζει την ευημερία των πολιτών της. Ο Brown ανησυχεί για την ανεργία, όχι μόνο για τον πληθωρισμό... Είναι σαφές ότι ο ίδιος γνώριζε τι έπρεπε να γίνει και προσπάθησε να το κάνει, σε μια περίοδο που οι περισσότεροι παράγοντες είτε είχαν παραλύσει, εγκλωβισμένοι από τα έντονα προβλήματα, είτε ένιωθαν απογοητευμένοι από την αποτυχία τους να αποτιμήσουν τη σοβαρότητα της κρίσης στην οποία είχαν οδηγήσει οι δικές τους πολιτικές".

Joseph Stiglitz, Καθηγητής Οικονομικών του Πανεπιστημίου Columbia, Νόμπελ Οικονομίας 2001
Financial Times


"Το βιβλίο του πρώην πρωθυπουργού του Ηνωμένου Βασιλείου Gordon Brown είναι μια συγκλονιστική αφήγηση, σε πρώτο πρόσωπο, του ανθρώπου που ανέλαβε τις τύχες της χώρας του όταν κατέρρεε το παγκόσμιο τραπεζικό σύστημα... γράφτηκε από έναν ιδιαίτερα προικισμένο και ηθικό πολιτικό, με όραμα για την πατρίδα του, κυρίως όμως με όραμα για όλο τον κόσμο. Ο Brown ενδιαφέρεται για την εξάλειψη της φτώχειας στον Τρίτο Κόσμο, της ανεργίας στην Ευρώπη και της ανισοκατανομής του εισοδήματος στην Αμερική. Σ’ αυτό το τρίπτυχο στηρίζει τις ιδέες του για ένα νέο παγκόσμιο σύμφωνο ανάπτυξης, θεωρώντας ότι η οικονομική πρόοδος είναι αδιαίρετη και αφορά όλο τον κόσμο... Χωρίς διάθεση ή δόση υπερβολής, το βιβλίο αυτό πιστεύω ότι θα αφήσει εποχή... είναι ένας ύμνος στην πολιτική, στην ηθική, στον ορθολογισμό, στη δημοκρατία, στη συναισθηματική νοημοσύνη, στον κοινό νου".

Γιάννης Στουρνάρας, Καθηγητής Οικονομικών του Πανεπιστημίου Αθηνών, Γενικός Διευθυντής του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών.
Από τον πρόλογο για την ελληνική έκδοση

Λεπτομέρειες:
Κατάσταση: Δεύτερο χέρι, Πολύ καλή κατάσταση
Μεταφραστής: Οικονόμου, Ηρακλής
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Γλώσσα: ελληνικά
Τιμή: 10.00 € (συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ)

Newsletter

Θέλετε να σας ενημερώνουμε για τις προσφορές μας και να σας στέλνουμε μέσω email τον κατάλογο μας; Γραφθείτε στο newsletter!
Όροι και Προϋποθέσεις

«Ιστορίες βιβλίων» από τις Eκδόσεις Καστανιώτη

istoriesbiblion

24 βιβλιοφιλικές ιστορίες

ΕΤ1 - Ενημέρωση

et1 2015

Ο Νικόλας Περδικάρης επισκέπτεται το Παλαιοβιβλιοπωλείο

 

ET1 - Greenteam

Green Team - ET1
δείτε το κομμάτι της εκπομπής που αναφέρεται στο βιβλιοπωλείο μας
 
Τετάρτη
8
Φεβρουαρίου
2023
Ανατ.: 07.29
Δύση: 17.50
Σελήνη
17 ημερών

Σήμερα Γιορτάζουν
Ζαχαρίας
Σαν σήμερα...

8 Φεβρουαρίου 1828

Γέννηση του Γάλλου συγγραφέα Ιουλίου Βέρν.

δείτε και άλλες ημερομηνίες...

Το καλάθι σας


Το καλάθι σας είναι άδειο
  • Διαφήμιση