Skip to Content

Οι περιπέτειες του Σέρλοκ Χόλμς

Doyle, Arthur Conan, 1859-1930
Εκδόσεις Εξάντας
Σελίδες: 285
Έτος Έκδοσης: 1981
Τιμή: 7.50 €
Περιγραφή
Τα γρήγορα μάτια τού Σέρλοκ Χόλμς ανακάλυψαν την ασχολία μου και κούνησε το κεφάλι χαμογελώντας όταν είδε τις ερωτηματικές ματιές μου. «Εκτός από τα προφανή δεδομένα ότι κάποτε δούλευε χειρωνακτικά, ότι μασάει ταμπάκο, ότι είναι Μασώνος, ότι έχει πάει στην Κίνα κι ότι τελευταία έχει κάνει σημαντική γραφική εργασία, δεν μπορώ να εξαγάγω άλλα συμπεράσματα».
Ο κύριος Ιάφεθ Γουίλσον αναπήδησε στο κάθισμά του, με το δάχτυλο να σημαδεύει την εφημερίδα άλλα με τα μάτια στραμμένα στο φίλο μου.
«Πώς διάολο τα ξέρετε όλ’ αυτά;» ρώτησε. «Πώς ξέρετε ότι δούλεψα χειρωνακτικά; Είναι αλήθεια, άρχισα σα μαραγκός στα καράβια».
«Τα χέρια σας, αγαπητέ μου κύριε. Το δεξί είναι αρκετά μεγαλύτερο από το αριστερό. Έχετε δουλέψει μ' αυτό, οι μύες του είναι πιο ανεπτυγμένοι».
«Έστω, άλλα το ταμπάκο και η Μασωνεία;»
«Δεν επιθυμώ να θίξω τη νοημοσύνη σας εξηγώντας σας πως τα βρήκα, ιδίως όταν, και παρά τον αυστηρό κανονισμό του τάγματός σας, χρησιμοποιείτε μια καρφίτσα με κύκλο και διαβήτη».
«Α, φυσικά, το ξέχασα. Όμως το γράψιμο;»
"Τι άλλο μπορεί να σημαίνει το γεγονός ότι το δεξί σας μανικέτι έχει εφτάμισι πόντους γυαλάδα κι ότι το αριστερό σας μανίκι έχει ένα μπάλωμα κοντά στον αγκώνα, εκεί πού το ακουμπάτε στο γραφείο;»
«Εντάξει, αλλά ή Κίνα;»
«Το ψάρι πού έχετε χαράξει με τατουάζ αμέσως πάνω από τον αριστερό σας καρπό δε θα μπορούσε να γίνει παρά στην Κίνα. Έχω μελετήσει λιγάκι τα σημάδια τού τατουάζ και μάλιστα συνεισέφερα στη σχετική βιβλιογραφία. Αυτά τα λεπτά ροζ στίγματα στα λέπια είναι καθαρά κινέζικο χαρακτηριστικό. Όταν, επιπλέον, βλέπω ένα κινέζικο νόμισμα να κρέμεται από την αλυσίδα τού ρολογιού σας, το πράγμα γίνεται ακόμα πιο απλό».     .
Ο κύριος Ιάφεθ Γουίλσον γέλασε δυνατά. «Μα το Χριστό!» είπε. «Στην αρχή νόμιζα ότι κάνατε κάτι έξυπνο, αλλά βλέπω ότι δεν είναι και τίποτα σπουδαίο».
Λεπτομέρειες:
Κατάσταση: Δεύτερο χέρι, Καλή κατάσταση
Μεταφραστής: Τράπαλη, Βικτωρία / Καλλιπολίτης, Βασίλης
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Γλώσσα: ελληνικά
Τιμή: 7.50 € (συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ)

Newsletter

Θέλετε να σας ενημερώνουμε για τις προσφορές μας και να σας στέλνουμε μέσω email τον κατάλογο μας; Γραφθείτε στο newsletter!
Όροι και Προϋποθέσεις

«Ιστορίες βιβλίων» από τις Eκδόσεις Καστανιώτη

istoriesbiblion

24 βιβλιοφιλικές ιστορίες

ΕΤ1 - Ενημέρωση

et1 2015

Ο Νικόλας Περδικάρης επισκέπτεται το Παλαιοβιβλιοπωλείο

 

ET1 - Greenteam

Green Team - ET1
δείτε το κομμάτι της εκπομπής που αναφέρεται στο βιβλιοπωλείο μας
 
Τετάρτη
29
Μαρτίου
2023
Ανατ.: 06.21
Δύση: 18.39
Πρώτο Τέταρτο

Σήμερα Γιορτάζουν
Μέγας Κανών
Σαν σήμερα...

29 Μαρτίου 1993

Ο Γεώργιος Ράλλης παραιτείται από βουλευτής και ανακοινώνει την οριστική απομάκρυνση του από την πολιτική.

δείτε και άλλες ημερομηνίες...

Το καλάθι σας


Το καλάθι σας είναι άδειο
  • Διαφήμιση