Skip to Content

Οικονομικές θεωρίες, αρχές διοίκησης και αρχαία ελληνική σκέψη

Παγκοσμιοποίηση: Οικονομικές ανισότητες: Μαρξιστική θεωρία: Ο ρόλος του κράτους στην οικονομία: Αρχές διοίκησης: Ηγετικές αρετές: Αξιολόγηση των επιχειρήσεων και χρηματιστήριο: Εταιρική διακυβέρνηση
Δούκας, Πέτρος Γ.
Εκδόσεις Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη
ISBN: 960-14-1492-4
Σελίδες: 595
Έτος Έκδοσης: 9/2007
Τιμή: 14.50 €
Περιγραφή

Ε' έκδοση εμπλουτισμένη

Έγραψα το βιβλίο αυτό επειδή έχω την εντύπωση πως στη χώρα μας υστερούμε πολύ σε γνώσεις για ορισμένα βασικά θέματα που αφορούν την οικονομική λειτουργία και συμπεριφορά (αν και πολλοί ίσως νομίζουν πως έχουν πολύ περισσότερες γνώσεις για τα θέματα αυτά, από όσες πράγματι έχουν). Θέλησα λοιπόν να μεταφέρω στον αναγνώστη εκείνες τις θεωρητικές και πρακτικές γνώσεις που έκρινα ότι είναι χρήσιμες και απαραίτητες σε όσους ασχολούνται ή απλώς ενδιαφέρονται για τα οικονομικά, την οικονομική πολιτική, τις επιχειρήσεις και τη λειτουργία των αγορών, το χρηματιστήριο και τη διοίκηση στον ιδιωτικό και στον δημόσιο τομέα, αλλά και για τα θεμελιώδη ζητήματα στην οικονομική σκέψη. Δηλαδή το έργο αυτό απευθύνεται σε όσους έχουν την περιέργεια και την όρεξη να μάθουν κάτι παραπάνω γι’ αυτά τα θέματα (στελέχη επιχειρήσεων, εμπόρους, επιχειρηματίες, επαγγελματίες, βιοτέχνες, τραπεζίτες, χρηματιστές, ανθρώπους που ασχολούνται με τις επενδύσεις και τις αγορές, οικονομολόγους, φοιτητές κ.ά.). Επειδή πολλές από τις ιδέες, τις θεωρίες και τις αναλύσεις δεν είναι απλές και εύκολα κατανοητές γι’ αυτούς που δεν έχουν παιδεία και εμπειρία στα θέματα αυτά, προσπάθησα να παρουσιάσω την ύλη αυτή με εκλαϊκευμένο και απλουστευμένο τρόπο. Προσπάθησα να μη δώσω στον αναγνώστη μόνο "προκατασκευασμένες" γνώσεις, αλλά να εμπλουτίσω όσα έχουν αναπτύξει και προσφέρει οι προηγούμενοι, με τις γνώσεις (και τις εμπειρίες) που απέκτησα όταν εργαζόμουν στη Citibank στην Αμερική και στην Ελλάδα, από τη συνεργασία μου με μεγάλες επιχειρήσεις όπως η Ericsson, η Pepsico, η Merrill Lynch και, πιο πρόσφατα, η Netmed, από την παρουσία μου στον δημόσιο τομέα στο Υπουργείο Οικονομικών, αλλά και γενικότερα με αυτά τα οποία παρατηρώ, διαβάζω και διδάσκομαι κάθε μέρα. Προσπάθησα επίσης, όσο μου ήταν δυνατό, (1) να θίξω όλες τις πλευρές κάθε θέματος ("όχι μόνο τις δύο, αλλά και παραπάνω όψεις κάθε νομίσματος", όπως έλεγε χαριτολογώντας κάποιος φίλος, (2) να δείξω όχι μόνο το τι ισχύει, αλλά και το γιατί τα πράγματα είναι έτσι και όχι αλλιώς. Δηλαδή προσπάθησα να αναζητήσω τα αίτια κάθε θεωρίας, κάθε τάσης και κάθε αποτελέσματος, αλλά και τα αίτια των αιτίων, και (3) να καταστήσω κάθε ενότητα όσο το δυνατόν πιο πλήρη και χωρίς πολλές κουραστικές παραπομπές. Γι’ αυτό σε μερικές περιπτώσεις μπορεί να διαβάσετε σχεδόν την ίδια παράγραφο σε δύο διαφορετικά κεφάλαια. [...] (από την εισαγωγή του συγγραφέα)

Λεπτομέρειες:
Κατάσταση: Δεύτερο χέρι, Πολύ καλή κατάσταση
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Γλώσσα: ελληνικά
Ονομασία σειράς: Οικονομία
Τιμή: 14.50 € (συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ)

Alternative flash content

You need to upgrade your Flash Player

Get Adobe Flash player

Newsletter

Θέλετε να σας ενημερώνουμε για τις προσφορές μας και να σας στέλνουμε μέσω email τον κατάλογο μας; Γραφθείτε στο newsletter!
Όροι και Προϋποθέσεις

«Ιστορίες βιβλίων» από τις Eκδόσεις Καστανιώτη

istoriesbiblion

24 βιβλιοφιλικές ιστορίες

ΕΤ1 - Ενημέρωση

et1 2015

Ο Νικόλας Περδικάρης επισκέπτεται το Παλαιοβιβλιοπωλείο

 

ET1 - Greenteam

Green Team - ET1
δείτε το κομμάτι της εκπομπής που αναφέρεται στο βιβλιοπωλείο μας
Τρίτη
29
Νοεμβρίου
2022
Ανατ.: 07.23
Δύση: 17.02
Σελήνη
5 ημερών

Σήμερα Γιορτάζουν
Δεν υπάρχει σήμερα κάποια γνωστή γιορτή
Σαν σήμερα...

29 Νοεμβρίου 1902

Γέννηση του Ιταλού συγγραφέα Κάρλο Λέβι.

δείτε και άλλες ημερομηνίες...

Το καλάθι σας


Το καλάθι σας είναι άδειο
  • Διαφήμιση