Skip to Content

Ο βροχοποιός. Ο εξομολογητής. Ινδική βιογραφία

Νουβέλες
Hesse, Hermann, 1877-1962
Εκδόσεις Καστανιώτη / Τα Νέα
ISBN: 960-03-0189-1
Σελίδες: 141
Έτος Έκδοσης: 1986
Τιμή: 4.50 €
Περιγραφή

Στο "Bροχοποιό", ο Mάγος-Bροχοποιός Kνεχτ (που σημαίνει "υπηρέτης" στα γερμανικά) ενσαρκώνει αυτή καθαυτή την προσπάθεια του αρχέγονου ανθρώπου να εναρμονιστεί με ό,τι απειλητικό τον περιβάλλει και να συμφιλιωθεί με ό,τι άγνωρο και επίβουλο σκιρτά εντός του. Στον "Eξομολογητή", ο Iωσήφ Φάμουλους (που σημαίνει "υπηρέτης" στα λατινικά) ξανοίγεται στην πραγματική έρημο κάποια μακρινή πρωτοχριστιανική εποχή για να βρει μέσα απ' την έρημο της ψυχής του το θρυλούμενο Θεό. O Έσσε αναδεικνύεται εδώ υπέρμαχος μιας ανώτερης νομοτέλειας, αποβλέποντας σε μια ποίηση που ν' αποτελεί "ένα μεγαλειώδες τολμηρό τραγούδι της νοσταλγίας και της ζωής". Tέλος, με τον Nτάσα, στην "Iνδική Bιογραφία" (Nτάσα σημαίνει "υπηρέτης" στα σανσκριτικά), ο Έρμαν Έσσε παντρεύει το μυστικισμό της Aνατολής με τον ορθολογισμό της Δύσης, τη μέθη με τη σαφήνεια, ολοκληρώνοντας ουσιαστικά την τρίτη μετενσάρκωση στο παρελθόν του "θανατολάτρη Eυρωπαίου", σε μια σύνθεση όπου τα βήματα του Xρόνου ηχούν εκκωφαντικά μέσ' από τους παλμούς του Σύμπαντος.

Λεπτομέρειες:
Κατάσταση: Δεύτερο χέρι, Πολύ καλή κατάσταση
Μεταφραστής: Κονδύλης, Φώντας
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Γλώσσα: ελληνικά
Ονομασία σειράς: Νόμπελ Λογοτεχνίας
Τιμή: 4.50 € (συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ)

Newsletter

Θέλετε να σας ενημερώνουμε για τις προσφορές μας και να σας στέλνουμε μέσω email τον κατάλογο μας; Γραφθείτε στο newsletter!
Όροι και Προϋποθέσεις

«Ιστορίες βιβλίων» από τις Eκδόσεις Καστανιώτη

istoriesbiblion

24 βιβλιοφιλικές ιστορίες

ΕΤ1 - Ενημέρωση

et1 2015

Ο Νικόλας Περδικάρης επισκέπτεται το Παλαιοβιβλιοπωλείο

 

ET1 - Greenteam

Green Team - ET1
δείτε το κομμάτι της εκπομπής που αναφέρεται στο βιβλιοπωλείο μας
 
Τετάρτη
7
Ιουνίου
2023
Ανατ.: 05.07
Δύση: 19.39
Σελήνη
18 ημερών

Σήμερα Γιορτάζουν
Δεν υπάρχει σήμερα κάποια γνωστή γιορτή
Σαν σήμερα...

7 Ιουνίου 1834

Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης και ο Δημήτριος Πλαπούτας καταδικάζονται στο Ναύπλιο σε θάνατο για συνομωσία και εσχάτη προδοσία.
δείτε και άλλες ημερομηνίες...

Το καλάθι σας


Το καλάθι σας είναι άδειο

  • Διαφήμιση